Kezdőlap

Üdvözlet Emberke!

Gondolom, ha idetévedtél kíváncsi vagy mi vár Rád itt.  Egy olyan blog, amikben leírom érzéseimet, gondolataimat esetlegesen viselkedéseimet, amik szorosan velem függnek össze. Lesznek benne olyan dolgok leírása, amik lehet, hogy Téged kedves olvasó lehet mélyen érintenek majd. Ezekkel dolgod van, gondolkodj majd el rajtuk. Ha kérdésed van tedd fel, akár nekem – akár segítődnek, egy barátnak, vagy akár szakembernek. A lényeg foglalkozz velük, mert a Te életedben Neked fontos, hogy helyre tedd.

Sok sikert az önismeretben és bízom benne érdekes lesz számodra engem megismerni.  Köszönöm, hogy velem tartasz! (Gernis)

 

Kezdőoldal

Először is fontos megemlíteni, hogy a honlap és blogok kezdete egybeesik a kognitív terápiám kezdetének idejével.

Lehet furcsa lesz, amit írok nekem épp a pszichés problémáim jelentették a „megküzdést”.

Közel 20 éve az életemet, engem, s a családomat rendesen megpróbáltatva… Eléggé önző módon, csak három éve vettem észre azt, hogy ez kihat a családom többi tagjára is, olyannyira be voltam záródva magamba. – jól lehet én zártam be saját magam, menekülve a valóság, az élet és önmagam elől…

A skizofrénia és a mániás depresszió keverékének tüneteit produkáltam – orvosilag, amit természetesen rendkívül erős és sok gyógyszerrel próbáltak karban tartani, de félévente, évente állapotromlással kerültem újra és újra a pszichiátriára 10 éven keresztül. Le is százalékoltak.  Az iskolát nagy nehezen kisebb-nagyobb kihagyásokkal sikerült befejeznem.

17 évesen „jött ki rajtam”, fű hatása alatt. Nem jöttem le róla. Beleragadtam.

2012 körül hosszas szenvedés után eljutottam Kalo Jenőhöz, aki továbbított Daubner Béla volt felesége kezei közé, akitől nagyon sok segítséget kaptam a pszichoterápia ideje alatt. Azelőtt Eta Napholddal évekig voltam napi szintű mail kapcsolatban. Mint alapszintű tanáromtól szintén kaptam egy nagy adag tudást, amit előzőleg szintén Kalo Jenő tanítványaitól megkaptam. Az összes tanárom csak felelevenitette az addigi valószínűleg előző életemben összeszedett tudást, le fújták a port azokról az alapokról, amiket az idők alatt összeszedettem.

Daubner Béla volt felesége próbálta erőltetni a kognitív terápiát nálam, sikertelenül. Nem voltam képes rahangolódni. Most viszont az új pszichológusom rettentő egyszerűséggel s érthetően magyaráz, olyan, mint egy nagyon jó tanár. Vele kezdtünk el erre szerződni, amikor is ezzel párhuzamosan elkezdtem a honlapomat készíteni.

Amennyiben lesznek párhuzamok a megosztásaim s a terápián előjött dolgok között, az valószínűleg nem a véletlen műve.

Hogy a 30 évem alatt tudat-alatt miféle kísértés hajtott s mi felé és hova, arról most nem kívánok írni, talán majd egyszer, sokkal fontosabb az a tény, hogy az egység felé vezető úton haladok, a harmónia felé. Ha egyenlőre még mindig gyógyszeres megoldással vegyítve is, de az út és a cél folyamatosan egybe esik,  ami jelenleg a legjobb dolog, ami történhet…

Névjegy

1983.03.15-én születtem, Budapesten. (Asztrológiához értőknek 0.25-kor). (Halak – Nyilas vagyok, születési uralkodómmal és az Uránusszal az aszcendensemen)

2001-ben betegségem miatt magántanulóként érettségiztem, majd ott maradva az iskola padba Pedagógiai asszisztens lettem. A második évet –  gyógypedagógiai asszisztens képzést a felénél otthagytam betegségem és érzékenységem összjátékaként, majd egy újabb két éves Szociális asszisztens képzést csináltam végig.

2001 és 2003 között egy nálam három évvel idősebb, súlyos autista fiúnak voltam a nevelője, felügyelője, terapeutája. Erről írtam egy szakdolgozat-szerűséget is, amit ugyan nem adtam be, de a szülőknek és akik olvasták bizonyára egy élmény lehetett. Az akkori gyp. tanárom csak annyit közölt rá: Kiadható lehetne.

Jelenleg a Baptista Integrációs Központ által fenntartott hajléktalan szállón, szociális segítőként dolgozom, recepciósként, vagyis portásként az egyik soroksári telephelyen. Emellett további feladatom az Élelmiszerbankkal való kapcsolattartás.

Bejegyzések

Itt találhatóak Blogom bejegyzései.

Azt hiszem mindenképp érdemes az elsőket is végig olvasni, mert jobbára egyik következik a másikból. Bár majd igyekszem nem (nagyon) összefüggő dolgokat írni, ha utalok is előző posztomra, linkkel fogom azt tenni, hogy egyértelműbb legyen.  Az esetleges ismétlések miatt előre elnézést kérek.

Bejegyzések